Облицовка със сайдинг – предимства и ползи

PVC сайдингът е отлично решение за облицовка както на еднофамилни къщи така и на промишлени и административни сгради. Системата се характризира с висока издържливост на атмосферни условия, дългогодишен експлоатационен период, като същевременно е и най-нискобюджетната вентилируема фасадна.

Етапите на изграждане са няколко, като основното предимство при тях е, че няма мокри процеси, които да ограничават атмосферните условия при които се полагат. Използва се

скара от импрегнирани дървени летви, между които се поставя минерална или

каменна вата. Тя се покрива с мембрана или фолио с парадифузни

свойства.

Последния етап се монтажа на обкантващите аксесори и самите ламели на сайдинга. Той гарантира липсата на конденз и

пропускане на влага и сериозно повишаване енергийната ефективност на сградата.

Загубите на топлина и нуждите от охлаждане чувствително намаляват.

Кедров сайдинг и неговите специфики

„Кедровият” сайдинг е от най-високия клас винилов сайдинг. Визията му наподобява кедрова дърво. Предлага се в текстури, имитиращи от най-грубо одялано до най-фино обработено дърво и това го прави подходящ за всеки архитектурен стил и среда. Можете да избирате от около 30 цвята – пастелни и с окраска на натурална дървесина. Предлага се и колекция „камък”, наподобяваща облицовка от камък и тухли. Продуктите са с доживотна гаранция, осигурена от производителя „The Foundry siding USA”. Притежават сертификат за пожароустойчивост 1 (А) – негорим. Трайният цвят се гарантира от специална стабилизираща технология. Поддържа се лесно и без специални познания.
Избирайки кедров сайдинг Вие избирате една красива и енергийно ефективна облицовка!

Традиционен винилов сайдинг – Словинил

ПВЦ ламелите Словинил Сайдинг са ново и съвременно решение за облицоване на фасади, с които си осигурявате допълнителна защита на стенната зидария, добри топлоизолационни качества и естетичен вид в подходящ цвят. Технологията е базирана на сухо строителство, което позволява монтажа на този тип облицовка да се осъществява по всяко време на годината. Аксесоарите и плоскостите са изработени от polyvinylchlorid ( ПВЦ ) като у нас системата за олицовка, жаргонно е наречена "сайдинг". Той е изключително устойчив на атмосферни влияния, пластичен и на практика вечен. Цвета му не се изменя във времето от въздействието на слънчевите лъчи, като важна роля за това играе наличието на титанов диоксид в материала, от който се произвежда.